OM GRID

I GRID ARBETAR VI TILLSAMMAS MED:

  • Kompetensutveckling
  • Erfarenhetsutbyte
  • Bollplank
  • Omvärldsbevakning
  • Tips på värdefulla kontakter
  • Inspiration

Ta chansen att utveckla både
ditt företag och dig själv!

ÅRETS GRIDDA

Årets Affärskvinna tilldelas den kvinnliga företagare som under året visat utpräglad entreprenörsanda, förmåga att omvandla idéer till lönsam verksamhet och som med sitt engagemang varit en stimulerande förebild och inspiratör för andra företagande kvinnor. Vinnaren ska vara medlem i nätverket Grid samt bosatt eller verksam i Vellinge kommun.

Lundströms Redovisningstjänst AB

Årets Gridda 2020
Christina Lundström
Lundströms Redovisningstjänst


Motivering:

Hon är en person som kan detta med siffror och konton, bollar runt dem vare sig det gäller små eller stora företag. Alltid rätt siffra på rätt plats! Med stark lokal förankring erbjuder hon med sitt företag en personlig touch på sitt arbete för att leverera bästa möjliga rådgivningskompetens inom redovisning, samtidigt som hon erbjuder digitala lösningar så att du kan nyttja tjänsterna oavsett var du befinner dig. Hon har en egenhet att alltid blicka framåt med målmedvetenhet!

Vi är väldigt stolta över att få ha henne i vårt nätverk Grid, där hon ger energi och även hänger sig åt diverse extra utmaningar inom styrelsen, som att bjuda på dansnummer under Grids 20
årsjubileumsfest.


ÅRETS MEDLEM

Tilldelas den kvinnliga företagare som på ett eller annat sätt genom sig själv eller genom sitt företag gjort djupa avtryck i med och motgång, samt visat sitt stora engagemang i Grid. Vinnaren ska vara medlem i nätverket Grid samt bosatt eller verksam i Vellinge kommun.

Företagare Hansson Mark och växtservice

Årets Medlem 2020
Cecilia Christensen
Longcoast Living


Motivering:

Under tuffare tider krävs det att målmedvetet och envist hålla fast vid sin affärsidé. Pandemin har ställt till det med leveranstider och omställningar. Samtidigt som Cecilia kämpar med sitt företag Longcoast Living, ger hon även Grid sin tid genom närvaro, ideér samt att hon stöttar med hjälp till Grids hemsida. Hennes starka vilja att samverka gör henne till ett föredöme och vi vill gärna uppmärksamma henne genom att tilldela henne vårt nya pris som Årets Medlem.

ÅRETS GRIDDA TIDIGARE ÅR

Hanssons Mark och växtservice

Årets Gridda 2019
Maria Hansson
Hanssons Mark och Växtservice


Motivering:
Hon är en person som rör sig bland blommor och bin och med engagemang, samverkan, entreprenörsanda och stark förankring i den skånska myllan omvandlat sitt intresse till ett företag. Hon erbjuder såväl skötselprenumeration som nyanläggning av trädgårdar. Vare sig det gäller plantering av nya utemiljöer, små som stora rabatter, beskärning av buskar eller träd klarar hon detta galant!

Vi är väldigt stolta att få ha henne i vårt nätverk Grid, där hon glatt säger JA, när hon blir tillfrågad om diverse extra utmaningar, som t.ex. att visa sin talang som konferencier under Grids 20 årsjubileumsfest.

Advokat Anna Björck Nilsson Höllviken

Årets Gridda 2018
Anna Björck Nilsson
Advokat Anna Björk Nilsson


Motivering:

Hon har visat en stark entreprenörsanda genom att etablera sig i Höllviken, skapat sig flera samarbeten (bl a m Handelsbanken, jurist Jan Dyberg m fl), hela tiden omvärderat sin verksamhet, utbud och tjänster, hållit sig uppdaterad inom sitt område och i år nådde hon sitt mål att bli advokat.

 

Vi är väldigt stolta att få ha henne i vårt nätverk Grid, där hon genom åren varit både ordförande och styrelseledamot.  Generöst har hon delat med sig både av sina kunskaper sina lokaler där vi haft många möten.


Annika Palmgren Skolutveckling

Årets Gridda 2017
Annika Palmgren
Palmgren Skolutveckling


Motivering:

Annika är en person som med utpräglad entreprenörsanda och förmåga att omvandla en idé till lönsam verksamhet.Som projektledare inom forskningsbaserad skolutveckling, har hon skapat ett företag där de viktiga frågorna har fokus på barnens bästa.

Med sin affärsidé har hon lyckats få pedagoger inom förskolan att växa och utveckla sin förmåga att utmana och vägleda barnen utanför stereotyper och snäva normer utifrån ett jämställdhetsperspektiv.

Annika har nu i vinter stått värd för en konferens i Vellinge kommun med internationell betydelse för framtidens förskola. Med idogt arbete och medveten strategi för hon ut sina tjänster på export inte bara inom Norden nu också ut i Europa.

Vi är väldigt stolta att få ha henne i vårt nätverk Grid, där hon representerar och omsätter våra viktiga värden kring jämställdhet och entreprenörskap och är en uppskattad förebild för kvinnors företagande.


HISTORIK

1998 bildades den ideella föreningen Nätverket Grid på ett initiativ från ALMI, kommunen och engagerade företagskvinnor i kommunen. På vårt första medlemsmöte hade vi bjudit in Sven Rosborn från Fotevikens Museum. Han höll ett intressant föredrag om kvinnans roll i asa-tron. Bl a fick vi höra om den vänligt sinnade jättinnan Grid.


Grid (fornnordiska: Gríðr) är i nordisk mytologi en jättinna. Namnet kommer troligen från substantivet gríð, som betyder "stark iver, begär; otålighet". Grid tillhör jättarnas släkte men ställer sig på asarnas sida. När Tor obeväpnad är på väg till jätten Geirröd, är det hon som varnar honom för att han blivit lurad i en fälla.Hon låter honom också låna de vapen som hon själv äger: ett styrkebälte, ett par järnhandskar och en magisk stav som heter Gríðarvǫlr (Grids stav).


Vi bestämde då att vårt nätverk skulle heta GRID och vår logo visar en del av Gridarvolen.


VERKSAMHETER SOM GRID STÖDJER

Vi är en del av Jämställd Utveckling Skåne , en kunskapsorganisation som arbetar för att öka kunskapen, intresset och engagemanget för jämställd regional utveckling och tillväxt. Detta gör Jämställd Utveckling Skåne genom kunskapshöjande insatser, samverkan och praktiskt förändringsarbete. Jämställd Utveckling Skåne samordnar och länkar ihop insatser för jämställdhet inom alla samhällssektorer.

Winnet Sverige är en ideell organisation med nätverkande som metod på alla nivåer i vårt arbete . Den röda tråden i Winnet Sveriges verksamhet är samarbete i partnerskap och nätverk både nationellt och internationellt. Vi synliggör och ökar kunskapen om kvinnors deltagande i samhällets utveckling och ekonomiska tillväxt.

GRID - en del av näringslivet i Vellinge kommun!