Grid - nätverk för företagande kvinnor i Vellinge kommun
OM GRID

I Grid arbetar vi tillsammans med:

  • Kompetensutveckling
  • Erfarenhetsutbyte
  • Bollplank
  • Omvärldsbevakning
  • Tips på värdefulla kontakter
  • Inspiration

Ta chansen att utveckla både ditt företag och dig själv!

Grid arbetar för att tillsammans utveckla och uppmuntra våra medlemmar. Detta gör vi bland annat genom olika prisutdelningar som Årets Gridda, Årets Medlem. Vi är också med och utser Årets Eldsjäl inom Vellinge Kommun ihop med nätverket Företagarna.

ÅRETS GRIDDA

Årets Gridda tilldelas den kvinnliga företagare som under året visat utpräglad entreprenörsanda, förmåga att omvandla idéer till lönsam verksamhet och som med sitt engagemang varit en stimulerande förebild och inspiratör för andra företagande kvinnor.


Vinnaren ska vara medlem i nätverket Grid samt bosatt eller verksam i Vellinge kommun.


Priset delas ut på galakvällen Stjärnkväll.

ÅRETS MEDLEM

Årets Medlem tilldelas den kvinnliga företagare som på ett eller annat sätt genom sig själv eller genom sitt företag gjort djupa avtryck i med och motgång, samt visat sitt stora engagemang i Grid.


Vinnaren ska vara medlem i nätverket Grid samt bosatt eller verksam i Vellinge kommun.


Priset delas ut på galakvällen Stjärnkväll.

ÅRETS ELDSJÄL

Årets Eldsjäl delas ut i samråd med Företagarna dvs. VfiV Vi företagare i Vellinge. Priset ska vara kopplat till goda insatser under innevarande år av personer/föreningar som i sitt arbete eller i föreningslivet inom Vellinge kommun visat ett stort samhällsengagemang.

Den nominerade ska ha bidragit till bättre livskvalitet för invånarna samt verkat inom Vellinge kommun.

Priset delas ut i samband med mänskliga rättighetsdagen den 10 december eller närmast arrangerade evenemang.

Årets Gridda 2022
Maja Bergqvist
Tools to Swedish


Årets Medlem 2022
Carina Johansson
Vin och Smak

Årets galakväll för näringslivet i Vellinge kommun hölls på Badhytten i Skanör.

Kommunalråd Carina Wutzler var med och delade tillsammans med Företagarna, Grid, Nyföretagarcentrum och handelsföreningarna ut fina priser till stolta företagare som har gjort alldeles extra bra prestationer under 2022.

Lundströms Redovisningstjänst AB

Årets Gridda 2021
Kristina Lindefors

Nordic BellowsMotivering:

Nordic BellowsAB är ett företag inom den starkt mansdominerade industribranschen. Företaget producerar industrikomponenter av olika slag till bl.a. stålverk, pappersbruk eller företag inom livmedelstillverkningen. Kristina är en person som ständigt utvecklar sig själv och sitt företag och som inte är rädd att säga ifrån, vilket verkligen behövs i en sådan bransch. Hon är en viktig förebild för andra kvinnor och hon har visat att man kan lyckas var man vill, bara man försöker. Kristina står verkligen med båda fötterna på jorden samtidigt som hon har många och bra idéer för hur man kan förändra saker till det bättre. Vi är väldigt stolta över att få ha henne i vårt nätverk Grid, där hon ger och har gett oss och styrelsen många bra idéer och också ser till att de genomförs.


Företagare Hansson Mark och växtservice

Årets Medlem 2021
Linda Gemal
Ordningskonsulten


Motivering:

Linda Gemal har sitt företag Ordningskonsulten, som hon ständigt utvecklar och hittar nya grenar att testa. Samtidigt med detta ger hon även Grid sin tid genom närvaro, ideér samt framförallt ansvarar för och har utvecklat vårt fina månatliga nyhetsbrev.

Hennes engagemang gör henne till ett föredöme

och vi vill gärna uppmärksamma henne

genom att tilldela henne vårt pris

som Årets Medlem.

Lundströms Redovisningstjänst AB

Årets Gridda 2020
Christina Lundström
Lundströms Redovisningstjänst


Motivering:

Hon är en person som kan detta med siffror och konton, bollar runt dem vare sig det gäller små eller stora företag. Alltid rätt siffra på rätt plats! Med stark lokal förankring erbjuder hon med sitt företag en personlig touch på sitt arbete för att leverera bästa möjliga rådgivningskompetens inom redovisning, samtidigt som hon erbjuder digitala lösningar så att du kan nyttja tjänsterna oavsett var du befinner dig. Hon har en egenhet att alltid blicka framåt med målmedvetenhet!
Vi är väldigt stolta över att få ha henne i vårt nätverk Grid, där hon ger energi och även hänger sig åt diverse extra utmaningar inom styrelsen, som att bjuda på dansnummer under Grids 20-årsjubileumsfest.


Företagare Hansson Mark och växtservice

Årets Medlem 2020
Cecilia Christensen
Longcoast Living


Motivering:

Under tuffare tider krävs det att målmedvetet och envist hålla fast vid sin affärsidé. Pandemin har ställt till det med leveranstider och omställningar. Samtidigt som Cecilia kämpar med sitt företag Longcoast Living, ger hon även Grid sin tid genom närvaro, ideér samt att hon stöttar med hjälp till Grids hemsida. Hennes starka vilja att samverka gör henne till ett föredöme och vi vill gärna uppmärksamma henne genom att tilldela henne vårt nya pris som Årets Medlem.

Årets Gridda 2019
Maria Hansson
Hanssons Mark och Växtservice


Motivering:
Hon är en person som rör sig bland blommor och bin och med engagemang, samverkan, entreprenörsanda och stark förankring i den skånska myllan omvandlat sitt intresse till ett företag. Hon erbjuder såväl skötselprenumeration som nyanläggning av trädgårdar. Vare sig det gäller plantering av nya utemiljöer, små som stora rabatter, beskärning av buskar eller träd klarar hon detta galant!

Vi är väldigt stolta att få ha henne i vårt nätverk Grid, där hon glatt säger JA, när hon blir tillfrågad om diverse extra utmaningar, som t.ex. att visa sin talang som konferencier under Grids 20 årsjubileumsfest.

Hanssons Mark och växtservice
Advokat Anna Björck Nilsson Höllviken

Årets Gridda 2018
Anna Björck Nilsson
Advokat Anna Björk Nilsson


Motivering:

Hon har visat en stark entreprenörsanda genom att etablera sig i Höllviken, skapat sig flera samarbeten (bl a m Handelsbanken, jurist Jan Dyberg m fl), hela tiden omvärderat sin verksamhet, utbud och tjänster, hållit sig uppdaterad inom sitt område och i år nådde hon sitt mål att bli advokat.

 

Vi är väldigt stolta att få ha henne i vårt nätverk Grid, där hon genom åren varit både ordförande och styrelseledamot.  Generöst har hon delat med sig både av sina kunskaper sina lokaler där vi haft många möten.


Annika Palmgren Skolutveckling

Årets Gridda 2017
Annika Palmgren
Palmgren Skolutveckling


Motivering:

Annika är en person som med utpräglad entreprenörsanda och förmåga att omvandla en idé till lönsam verksamhet. Som projektledare inom forskningsbaserad skolutveckling, har hon skapat ett företag där de viktiga frågorna har fokus på barnens bästa. Med sin affärsidé har hon lyckats få pedagoger inom förskolan att växa och utveckla sin förmåga att utmana och vägleda barnen utanför stereotyper och snäva normer utifrån ett jämställdhetsperspektiv.
Annika har nu i vinter stått värd för en konferens i Vellinge kommun med internationell betydelse för framtidens förskola. Med idogt arbete och medveten strategi för hon ut sina tjänster på export inte bara inom Norden nu också ut i Europa.

Vi är väldigt stolta att få ha henne i vårt nätverk Grid, där hon representerar och omsätter våra viktiga värden kring jämställdhet och entreprenörskap och är en uppskattad förebild för kvinnors företagande.

Pristagare 2011-2016

2016: Martina Ludvigsson - Port Supplier Group AB
2015: Petra Jonsson - Majas Cottage
2014: Carina Bergh - Pronto Kakel AB
2013: Maria Ralman - Lorensdal
2012: Elisabeth Tedestål - Vellingeblomman
2011: Rodika Klinge - Klinge Butik o Café, AB R&A Klinge, AB Station Ljunghusen

HISTORIK

1998 bildades den ideella föreningen Nätverket Grid på ett initiativ från ALMI, kommunen och engagerade företagskvinnor i kommunen. På vårt första medlemsmöte hade vi bjudit in Sven Rosborn från Fotevikens Museum. Han höll ett intressant föredrag om kvinnans roll i asa-tron. Bl a fick vi höra om den vänligt sinnade jättinnan Grid.


Grid (fornnordiska: Gríðr) är i nordisk mytologi en jättinna. Namnet kommer troligen från substantivet gríð, som betyder "stark iver, begär; otålighet". Grid tillhör jättarnas släkte men ställer sig på asarnas sida. När Tor obeväpnad är på väg till jätten Geirröd, är det hon som varnar honom för att han blivit lurad i en fälla.Hon låter honom också låna de vapen som hon själv äger: ett styrkebälte, ett par järnhandskar och en magisk stav som heter Gríðarvǫlr (Grids stav).


Vi bestämde då att vårt nätverk skulle heta GRID och vår logo visar en del av Gridarvolen.


PROJEKT SOM GRID ARBETAR / HAR ARBETAT MED


  • "Dubbelt upp - nycklar för jämställd tillväxt" - en skrift/bok om en undersökning och ett jämställt näringsliv i Vellinge kommun.
  • "Insikt" - ett magasin om tillväxtmöjligheter.
  • "Från idé till idé" - tjejer från UF företag på Sundsgymnasiet kopplades ihop med en GRIDDA för att utbyta erfarenheter.
  • "Mingelskola" - en form av speed-dating för företagarkvinnor, hur man knyter och utvecklar kontakter GRIDDOR emellan.

VERKSAMHETER SOM GRID STÖDJER

Vi är en del av Jämställd Utveckling Skåne , en kunskapsorganisation som arbetar för att öka kunskapen, intresset och engagemanget för jämställd regional utveckling och tillväxt. Detta gör Jämställd Utveckling Skåne genom kunskapshöjande insatser, samverkan och praktiskt förändringsarbete. Jämställd Utveckling Skåne samordnar och länkar ihop insatser för jämställdhet inom alla samhällssektorer.

Winnet Sverige är en ideell organisation med nätverkande som metod på alla nivåer i vårt arbete . Den röda tråden i Winnet Sveriges verksamhet är samarbete i partnerskap och nätverk både nationellt och internationellt. Vi synliggör och ökar kunskapen om kvinnors deltagande i samhällets utveckling och ekonomiska tillväxt.

GRID - en del av näringslivet i Vellinge kommun!