Om Grid

 

Nätverket för företagande kvinnor,

bosatta eller verksamma i Vellinge kommun

 

 

1998 bildades den ideella föreningen Nätverket Grid på ett initiativ från ALMI, kommunen och engagerade företagskvinnor i kommunen. På vårt första medlemsmöte hade vi bjudit in Sven Rosborn från Fotevikens Museum. Han höll ett intressant föredrag om kvinnans roll i asa-tron. Bl a fick vi höra om den vänligt sinnade jättinnan Grid.

 

Grid (fornnordiska: Gríðr) är i nordisk mytologi en jättinna. Namnet kommer troligen från substantivet gríð, som betyder "stark iver, begär; otålighet". Grid tillhör jättarnas släkte men ställer sig på asarnas sida. När Tor obeväpnad är på väg till jätten Geirröd, är det hon som varnar honom för att han blivit lurad i en fälla.Hon låter honom också låna de vapen som hon själv äger: ett styrkebälte, ett par järnhandskar och en magisk stav som heter Gríðarvǫlr (Grids stav).

 

Vi bestämde då att vårt nätverk skulle heta GRID och vår logo visar en del av Gridarvolen.

 

 

Årets Gridda

Vår första logga

Styrelse 2017-2018

 

 

Anna Björck Nilsson, ordförande, är motor för Medlemsförmåner. Vill du liksom jag hitta möjligheter för oss medlemmar, välkommen att spåna vidare med mig. Axplock av idéer: Medlemmar erbjuder Medlemmar, Rabatter m m.

 

Maria Ludwig Håkansson, kassör, är motor för Gemensam administration. Hur kan vi ”göra livet lättare” för att driva vårt nätverk. Välkommen att bidra med smarta arbetssätt och hur vi kan kommunicera med varandra.

 

Lisbeth Böhm, ledamot, är motor för Värdegrund/Kultur: Varför Grid? Ett starkt nätverk där vi medlemmar känner varandra är grunden för samverkan och att vi kan rekommendera varandra. Välkommen att utveckla nätet tillsammans med mig.

Det är jag som representerar Grid i kommunens Näringslivsråd.

 

Susanne Neuhaus, ledamot, är motor för Event-och aktiviteter: Vad skulle du vilja att vi gör tillsammans på våra träffar? Någon plats du vill besöka eller tips på nytt sätt att mingla? Vi har alla möjligheter att skapa ett intressant och värdefullt innehåll, och det gör vi bäst tillsammans.

Åsa Strandberg, ledamot

 

Martina Ludvigsson, ledamot, är motor för Projektidéer: Tillsammans hittar vi nya projektidéer och samverkansförslag. Vad skulle du vilja att vi drev projekt kring?

Det är jag som välkomnar nya medlemmar och administrerar medlemsregistret

 

Åsa Strandberg, ledamot, är motor för Kommersiella initiativ: Ska vi göra gemensam marknadsföringsinsatser, hitta gemensam lokal eller har du andra förslag? Låt oss spåna om detta!

 

 

Revisor:

 

 

 

 

Tilldelas den företagande kvinna som under året visat utpräglad entreprenörsanda, förmåga att omvandla idéer till lönsam verksamhet och som med sitt engagemang varit en stimulerande förebild och inspiratör för andra företagande kvinnor. Vinnaren ska vara medlem i nätverket Grid samt bosatt eller verksam i Vellinge kommun. Medlemmarna i nätverket nominerar och styrelsen beslutar.

Några år har vi också utsett Årets Stay-up till någon som drivit sitt företag i många år och Årets Stilettklack till någon som satt tydligt avtryck i den skånska myllan

 

Här är en kavalkad över medlemmar vi lyft fram under åren:

Välkommen som medlem

 

Nätverket Grid - en del av näringslivet i Vellinge kommun